Η Καρδάμαινα είναι παραθαλάσσιο χωριουδάκι στο νότιο τμήμα του νησιού της Κω, αποτελεί φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

"Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω" Πλάτων, 427-347 π.Χ.

Αιτήματα των δημοτών και των επισκεπτών

 Συντήρηση των παιδικών χαρών του χωριού ✅ Αποκατάσταση θέρμανσης και προαύλιο χώρου του Νηπιαγωγείου ✅ Αποκατάσταση οδικού δικτύου από λακκ...

8 Σεπ 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου προς τιμήν της Παναγίας (βίντεο)

 


Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε προς τιμήν της Παναγίας. Η διοργάνωση, η οποία είχε σκοπό όχι μόνο να τιμήσει την εορτή της Παναγίας αλλά και να ενισχύσει το πνεύμα αθλητισμού και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, προσέλκυσε δεκάδες δρομείς όλων των ηλικιών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, όπου παιδιά από 5 έως 12 ετών έτρεξαν σε μικρότερες αποστάσεις, με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους να γεμίζουν το πλήθος. Αργότερα, δόθηκε η εκκίνηση για τους εφήβους και ενήλικες, με αγώνες σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ο αγώνας αυτός, πέρα από το θρησκευτικό του νόημα, είχε και έναν ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Ο αγώνας δρόμου προς τιμήν της Παναγίας αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, και όλοι ανυπομονούν να συμμετάσχουν ξανά την επόμενη χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: