Η Καρδάμαινα είναι παραθαλάσσιο χωριουδάκι στο νότιο τμήμα του νησιού της Κω, αποτελεί φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

"Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω" Πλάτων, 427-347 π.Χ.

Αιτήματα των δημοτών και των επισκεπτών

 Συντήρηση των παιδικών χαρών του χωριού ✅ Αποκατάσταση θέρμανσης και προαύλιο χώρου του Νηπιαγωγείου ✅ Αποκατάσταση οδικού δικτύου από λακκ...

3 Ιουλ 2024

Χορούς από Όλη την Ελλάδα από το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας

 


Με αφορμή το κλείσιμο της λυκειακής χρονιάς το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας, ένας από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους, έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση μίας ξεχωριστής εκδήλωσης που θα φέρει στο προσκήνιο τους παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η εκδήλωση αυτή έχει ως κύριο στόχο να φέρει κοντά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, δημιουργώντας έναν μοναδικό δεσμό μέσω του χορού και της μουσικής. Η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών αποσκοπεί στην ανάδειξη της ποικιλότητας και του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, προσφέροντας μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας μας.Η παράδοση παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ταυτότητα και την κουλτούρα ενός λαού. Μέσω της διατήρησης και της διάδοσης των παραδοσιακών χορών, ενισχύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες και τις αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.  Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τις ρίζες μας, να ενισχύσουμε την αίσθηση της κοινότητας και να προάγουμε τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας. Το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας καλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να συμμετάσχουν ενεργά το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο θεατράκι Καρδάμαινας. Η υποστήριξη του κοινού είναι απαραίτητη για την επιτυχία της εκδήλωσης και για τη συνέχιση των προσπαθειών για τη διατήρηση της παράδοσης. Η διοργάνωση των χορών από όλη την Ελλάδα είναι μία γιορτή του ελληνικού πολιτισμού που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ελάτε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε μαζί την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: