Η Καρδάμαινα είναι παραθαλάσσιο χωριουδάκι στο νότιο τμήμα του νησιού της Κω, αποτελεί φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

"Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω" Πλάτων, 427-347 π.Χ.

Αιτήματα των δημοτών και των επισκεπτών

 Συντήρηση των παιδικών χαρών του χωριού ✅ Αποκατάσταση θέρμανσης και προαύλιο χώρου του Νηπιαγωγείου ✅ Αποκατάσταση οδικού δικτύου από λακκ...

12 Ιουλ 2024

Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Καρδάμαινα

 


Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Καρδάμαινα βρίσκεται στο βουνό Δίκαιος, το οποίο φημίζεται για την φυσική του ομορφιά. Το εξωκλήσι αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα. Η χρονολογία κατασκευής του εξωκλήσι  παραμένει ασαφής αλλά χτίστηκε από τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γεώργιο, ο οποίος ήθελε να τιμήση τον Άγιο Γεώργιο, τον προστάτη των στρατιωτών και των γεωργών. Η τοποθεσία του εξωκλήσι δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο με θέα στη θάλασσα, που προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους επισκέπτες. Η αρχιτεκτονική του εξωκλήσι είναι απλή αλλά εντυπωσιακή. Το κτήριο είναι κατασκευασμένο από τοπική πέτρα. Η λιτότητα της εξωτερικής όψης του εξωκλήσι ενισχύει την αίσθηση της πνευματικής γαλήνης που αποπνέει. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους, οι οποίες αναπαριστούν σκηνές από τη ζωή του Αγίου Γεωργίου. Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου αποτελεί ενεργό μέρος της θρησκευτικής ζωής της Καρδάμαινας.

Βίντεο από τον συνεργάτη μας Μανώλη Πόγια


Δεν υπάρχουν σχόλια: